logo

Barbara Mutsaers

Dr. Ir. Barbara Mutsaers studeerde Consumentenwetenschappen, specialisatie Communicatie op het gebied van gezondheid, aan de Universiteit Wageningen. Na haar studie is zij op een beurs van de Europese Commissie in Brussel gepromoveerd aan het Institute of Food Research op het onderwerp: ‘Risk Perception and Communication in Microbiological Hazards’.

Teruggekeerd in Nederland heeft zij zowel aan bureau – als bedrijfszijde gewerkt als projectleider/adviseur Consumentenonderzoek.

Momenteel werkt Barbara als zelfstandig marktonderzoekadviseur op het gebied van klanttevredenheid.

Haar specialisatie is klanttevredenheidsonderzoek in branches die een omslag meemaken van product – naar klantgericht (Spoorsector, Water & energie). Bij de Nederlandse Spoorwegen heeft zij haar naam verbonden aan het klanttevredenheidsonderzoek op de trein. Bij Waternet heeft zij (mede)gebouwd aan een dashboard voor Klanttevredenheid om alle aspecten van Klanttevredenheid op het gebied van water (drinkwater, waterschapsbelasting) te integreren en te vertalen naar de klant. Daarnaast heeft zij een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van de nieuwe website van Waternet door het inzetten van een klantenpanel en op deze wijze de focus op gebruikersvriendelijkheid te bewaken.