logo

Dick Rozestraten

Drs. Dick Rozestraten is een breed opgeleide sociaal wetenschapper. Hij studeerde sociale geografie en planologie aan de Universiteit Utrecht en behaalde later de diploma’s NIMA-A/B/C Marketing.
Zijn professionele leven speelde zich af in diverse sectoren, waar hij werkte in marktonderzoek, marketing en algemeen management.
Begin 80-er jaren startte hij bij Koninklijke Bijenkorf Beheer als vestigingsplaatsonderzoeker en market researcher. Daarna werkzaam bij Vroom en Dreesmann, ondermeer verantwoordelijk voor de contacten met marktonderzoeksbureaus (Nielsen, GFK, Interview etc) en het uitvoeren van onderzoeken. Na deze retailervaring vervulde Dick marketing/sales functies bij Kimberly-Clark, BMG (de platenmaatschappij van Bertelsmann), Kappa Packaging en Johnson&Johnson. Veel ervaring heeft Dick opgedaan binnen de medische hulpmiddelen industrie. Als General Manager Benelux bij SCA heeft hij een bijdrage geleverd aan de sterke groei van het merk TENA (incontinentie producten).

In 2007 startte Dick als zelfstandig ondernemer en werd mede-eigenaar van een Werving en Selectiebureau voor Healthcare (Highland Transition).

In 2012 is samen met zakenpartner Bert van Rijssen een start gemaakt met ResearchArtists, netwerk van creatieve marktonderzoekprofessionals voor bemiddeling tussen bedrijven zonder eigen (markt)onderzoekafdeling en onderzoekbureaus